Optimális megoldás az Ön otthonának

Folyamatosan befektetünk az Ön épületeinek biztonsága érdekében és a legjobb minőségű termékeket kínáljuk. A beton tetőcserepek rendkívül ellenállóak, formájuk pedig double roman. Ez a típusú cserép kilenc színben található meg kínálatunkban.

12 MEGYÉBEN VALÓ JELENLÉT

MAGAS MINŐSÉG ALACSONY ÁRON

35 ÉV JÓTÁLLÁS

Vállalkozásunk

Cégünk 2009 óta tevékenykedik az előre gyártott betonelemek termelése terén. Termékskálánkon megtalálható: betontéglák 20x50x20, betontéglák 30x50x20, járdaszegélyek és útburkoló kövek különböző színben és formában. 2014-ben elkezdtük a beton tetőcserepek gyártását. A beton tetőcserép gyártási vonal alapja a Vortex Hydra, Italia technológia. Ezt a típusú technológiát a Tile Construct SRL-től vásároltuk meg és eredeti alkatrészekkel korszerűsítettük.

2015 májusában új modelleket vezettünk be a betontéglák termékcsaládjába: 20x20x20, 30x30x20 és 25x25x20. Mindezek mellett újabb típusú burkolócsempéket is elkezdtünk forgalmazni. Következik a gyártási vonal korszerűsítése, valamint a termelési kapacitás megkétszerezése. Kínálatunkban megjelentek a következő termékek: alapcserép, szélcserép, kúpcserép, elosztó kúpcserép, szellőzőcserép.

Technológia és innováció

A korszerűsítési folyamat magában foglalja az új elemek megjelenését a gyártósoron. A Racker – Deracker a félkész termékek manuális kezelését helyettesíti és feladata azon nedves cserepek kiválasztása a tároló ketrecből, amelyek aztán az érlelő kamrákba jutnak. A modern, betoncserepek festésére használt gépezet is egy új technológiával működik, amely hatékonyabban használja fel a festékanyagot, illetve biztosítja a tetőcserepek jobb lefedettségét. Az automata csomagoló és palettázó gép fokozza a termékek minőségét a végterméket érintő manuális eljárások kivonásával. Csökkenti a gyártási költséget, hiszen hatékonyabb módon használja fel a csomagolóanyagot. Felújítottuk és korszerűsítettük a következő elemeket: szállítópálya, valamint oldalcserepek és gerinccserepek formalemezei.

Gyártási folyamat

A gyártási folyamat öt szakaszból áll. Az első szakasz tulajdonképpen a nyersanyag előkészítése a keverőgépben. A homok, a cement, a pigmentek és a víz a keverőgépbe kerülnek. Az így nyert beton a szállítópálya segítségével a formázó egységhez jut. Itt a beton öntőformákba kerül. Következik a cserepek leválasztása. 24 óra elteltével a még az öntőformában található cserép kikerül az érlelő kamrákból az anyagmozgató eszközök segítségével és manuálisan kerül fel a szállítópályára, amely a leválasztó egységhez szállítja a cserepeket. Itt a cserépről leválasztják az öntőformát. Ezek után a cserepek a festő gépezetbe kerülnek, ahol egyenként 35 gramm vízbázisú festékkel kezelik őket. A festék megszáradása után következik a csomagolás és palettázás. Mindkettő manuális folyamat. A csomagolás során 16 mm-es szalagot, valamint hőzsugorított fóliát, a palettázásnál pedig EUR raklapokat alkalmaznak.