Optimális megoldás az Ön otthonának

Folyamatosan befektetünk az Ön épületeinek biztonsága érdekében és a legjobb minőségű termékeket kínáljuk. A beton tetőcserepek rendkívül ellenállóak, formájuk pedig double roman. Ez a típusú cserép kilenc színben található meg kínálatunkban.

4 MEGYÉBEN VALÓ JELENLÉT

MAGAS MINŐSÉG ALACSONY ÁRON

35 ÉV JÓTÁLLÁS

Vállalkozásunk

Cégünk 2009 óta tevékenykedik az előre gyártott betonelemek termelése terén. Termékskálánkon megtalálható: betontéglák 20x50x20, betontéglák 30x50x20, járdaszegélyek és útburkoló kövek különböző színben és formában. 2014-ben elkezdtük a beton tetőcserepek gyártását. A beton tetőcserép gyártási vonal alapja a Vortex Hydra, Italia technológia. Ezt a típusú technológiát a Tile Construct SRL-től vásároltuk meg és eredeti alkatrészekkel korszerűsítettük.

2015 májusában új modelleket vezettünk be a betontéglák termékcsaládjába: 20x20x20, 30x30x20 és 25x25x20. Mindezek mellett újabb típusú burkolócsempéket is elkezdtünk forgalmazni. Következik a gyártási vonal korszerűsítése, valamint a termelési kapacitás megkétszerezése. Kínálatunkban megjelentek a következő termékek: alapcserép, szélcserép, kúpcserép, elosztó kúpcserép, szellőzőcserép.

Technológia és innováció

A korszerűsítési folyamat magában foglalja az új elemek megjelenését a gyártósoron. A Racker – Deracker a félkész termékek manuális kezelését helyettesíti és feladata azon nedves cserepek kiválasztása a tároló ketrecből, amelyek aztán az érlelő kamrákba jutnak. A modern, betoncserepek festésére használt gépezet is egy új technológiával működik, amely hatékonyabban használja fel a festékanyagot, illetve biztosítja a tetőcserepek jobb lefedettségét. Az automata csomagoló és palettázó gép fokozza a termékek minőségét a végterméket érintő manuális eljárások kivonásával. Csökkenti a gyártási költséget, hiszen hatékonyabb módon használja fel a csomagolóanyagot. Felújítottuk és korszerűsítettük a következő elemeket: szállítópálya, valamint oldalcserepek és gerinccserepek formalemezei.

Gyártási folyamat

A gyártási folyamat öt szakaszból áll. Az első szakasz tulajdonképpen a nyersanyag előkészítése a keverőgépben. A homok, a cement, a pigmentek és a víz a keverőgépbe kerülnek. Az így nyert beton a szállítópálya segítségével a formázó egységhez jut. Itt a beton öntőformákba kerül. Következik a cserepek leválasztása. 24 óra elteltével a még az öntőformában található cserép kikerül az érlelő kamrákból az anyagmozgató eszközök segítségével és manuálisan kerül fel a szállítópályára, amely a leválasztó egységhez szállítja a cserepeket. Itt a cserépről leválasztják az öntőformát. Ezek után a cserepek a festő gépezetbe kerülnek, ahol egyenként 35 gramm vízbázisú festékkel kezelik őket. A festék megszáradása után következik a csomagolás és palettázás. Mindkettő manuális folyamat. A csomagolás során 16 mm-es szalagot, valamint hőzsugorított fóliát, a palettázásnál pedig EUR raklapokat alkalmaznak.